Freelancers bestaan -als term- sinds 1819, toen Sir Walter Scott in zijn roman Ivanhoe verhaalde van een huursoldaat wiens speer (lance) slechts toebehoorde aan degene die er voor betaalde. Geen idee of freelance werk vanaf dat moment direct een grote vlucht maakte, maar de laatste decennia gaat het ineens hard. Mede als gevolg van de huiver van werkgevers om personeel een vast contract aan te bieden. Flexwerk

Overal!

Freelancers of zzp’ers en flexwerkers zitten overal. Regelmatig schrijven we in onze blog over flexwerkers in de zorg en freelancers in de wereld van televisie. En uiteraard over de oplossingen die we hebben om snel en efficiënt een opengevallen dienst in te vullen of een goed team samen te stellen voor een mediaproductie. Maar denk ook eens aan de journalistiek: het gebeurt nog heel vaak dat een medewerker van een uitgeverij een complete middag besteedt aan het afbellen van freelancers met de vraag of ze een interview kunnen doen of artikel kunnen schrijven. Of in de transportsector: ook daar wordt veel gebruik gemaakt van flexwerkers.

Uitzendbranche

Vaak zijn werkgevers in de wereld van uitgeverijen en transport zich niet bewust van de mogelijkheden die een applicatie als Qlinx kan bieden. De link naar actuele beschikbaarheid is dan ineens helder. Of neem de uitzendbranche. Met name kleinere uitzendbureaus gebruiken vaak nog weinig geavanceerde software. Onze oplossingen kunnen dan werkelijk een stap vooruit betekenen als het gaat om snel en efficiënt communiceren. En zo zijn er vast nog meer branches waar freelancers en flexwerkers actief zijn. Dus uitgeverijen, transportbedrijven, uitzendbureaus of welke plek met flexwerkers dan ook: informeer eens naar onze communicatiemogelijkheden!