Afstuderende scholieren en studenten met een lange zomervakantie: het zijn maar voorbeelden van vakantiekrachten die de komende tijd in grote aantallen op de arbeidsmarkt komen. Niet alleen in branches als de zorg en media, maar op veel plaatsen zullen zij hun waarde bewijzen. Maar ook voor deze vakantiekrachten geldt dat ze af en toe een dagje vrij willen of om andere reden niet altijd beschikbaar zijn. Het is zaak om hun beschikbaarheid goed onder controle te houden.

 

 

Uitzendbureau

Je maakt als het ware een flexpool voor een paar maanden. Niet alleen met je eigen vertrouwde mensen in de flexibele schil, maar ook met deze vakantiekrachten. Veel vakantiekrachten werken via een uitzendbureau, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Zo kun je de verloning via het uitzendbureau laten lopen en zelf en rechtstreeks de vakantiekrachten benaderen. Voor de uitzendbureaus in feite ideaal: zij leveren de mensen en verdienen op de gewerkte uren. Of een organisatie nu zelf bepaalt wie uitgenodigd wordt voor een bepaalde klus, of dat ze daar het uitzendbureau voor vragen, dat maakt weinig uit.

In één pool en met één tool

Via de app van Qlinx kun je je beschikbaarheid aangeven als medewerker in de flexpool. En dat kan dus ook een tijdelijke vakantiekracht zijn. Dan wordt een flexwerker alleen benaderd als hij of zij beschikbaar is. Of andersom: de app vraagt of je beschikbaar bent, waarop je simpel met een ja of nee kunt antwoorden. Op deze manier houd je als opdrachtgever de controle over alle mensen in je flexpool. Inclusief vakantiekrachten.