In veel branches is sprake van flexibilisering. Dat geeft voordelen, maar voor personeelsplanners is het wel eens een opgave om een dienst snel ingevuld te krijgen of voor een tijdelijk project de juiste en beschikbare mensen te vinden.

Groepsapp?

Een opengevallen dienst in het ziekenhuis. Een project van enkele maanden voor een televisieprogramma. Een journalist voor een tijdelijke klus. Hoe vind je de juiste mensen op de snelste manier? Natuurlijk, je kunt ze één voor één bellen. Dat kost tijd, die je misschien niet hebt. Of je stuurt een mail, maar of en wanneer je antwoord krijgt moet je afwachten. Een groepsapp kan snel werken, maar mensen reageren op elkaars antwoord en het overzicht is al snel zoek. En het enige wat je wilt weten is: ben je beschikbaar, ja of nee?

Onze oplossing

Onze oplossing heet Qlinx. Een simpele maar o zo doeltreffende app. Een omschrijving van het gevraagde werk, periode van beschikbaar en de vraag: ben je beschikbaar, ja of nee. Qlinx heeft als het ware een communicatie in bcc, je ziet niet wie nog meer zijn benaderd. Binnen de app kun je groepen en subgroepen maken, zodat je de deelnemers in de flexpool heel gericht kunt uitnodigen. Zelfs binnen die (sub)groepen kun je mensen uitvinken, die bijvoorbeeld op vakantie op ziek zijn. Zij krijgen dan geen onnodige appjes. In één keer wordt iedereen in de flexpool benaderd. Als de pool via de app snel een beschikbaarheid oplevert, ben je op de snelste en makkelijkste manier bij je doel. De communicatie bestaat uit ‘ja of nee’, verder niet. Snel, slim en makkelijk.

Wil je daarna toch nog appen, sms-en of mailen? Ook dat kan snel en simpel vanuit Qlinx. Alle communicatielijnen zitten in één systeem en dat verbetert het overzicht en de overdraagbaarheid naar andere planners. Meer weten? Kijk eens op onze site en/of informeer eens naar de mogelijkheden!